House Y

Kaohsiung

一間屋子的重生

都要從屋主對家人的疼愛與用心開始講起

長年在國外工作的父親退休返國

心繫著家中的太太及女兒們

曾當選為模範父親的爸爸用他最疼愛家人的方式

與我們一起打造這個家

 

黑色的屋頂與篩光的格柵、框出景緻的窗框以及白牆與水泥圍牆,透過單純又潔淨的設計語彙呈現出這家人的專屬個性。

 

戶外大門進入後,映入眼簾的空間是屋主精心栽種的小花圃,運用實木襯托出灰牆的純粹質感,搭配專屬設計的不鏽鋼盆景構造,將屋主精心照顧的植物完美呈現。

 

開啟大門進到客廳,透過精心開啟的窗戶,讓整個空間都能欣賞專屬打造的環景庭園,並且延伸室內空間的尺度,讓客廳的空間看起來更加寬敞;專為女主人準備的餐桌與廚房以透明玻璃銜接,讓客人與主人的距離更加貼近,也能增進家人的情感與互動。

 

在這間住宅中,我們特地設計透光樓梯,一方面呼應喜歡自然光的屋主,同時也充分利用自然採光,讓家人們每天走著樓梯都能感受到日光的舒適與溫暖,同時為這個新家導入生生不息的生活
 

從建築到室內,從通風到採光

再考量生活機能與動線順暢度,從而因應房間的舒適度及家人的緊密性

這屋子,像極了他們這家人的溫暖

 

House P

 

A 45-year’s old house filled abundant memories from our client. She went abroad and worked in UK, prepared retiring at her grown-up house with her husband.

 

This is the typical and traditional house, a group of 2.5 floor house in south of Taiwan, Fengshan district, a tiny and organic village.

 

We were delighted to find a typical and iconic old building to rebuild, but we also found several problems, like façade, material, electricity and humidity in this house.

 

Frame of View 框景

Chiayi

A House project which has its destiny to change the face and interior 

 

After the discussions of design

 

The move line of the house must be considered on the design

 

The vertical move line became our aim to design the house

A special space for the memory and the belong feeling

 

Keelung House HO

Keelung

A House project which has its destiny to change the face and interior 

 

After the discussions of design

 

The move line of the house must be considered on the design

 

The vertical move line became our aim to design the house

A special space for the memory and the belong feeling